Garnéla tempurában, pirított tésztával
2014. október 20. írta: Vizgomb

Garnéla tempurában, pirított tésztával

image_18.jpg

Először a tempura masszát készítem el, mert nagyon lényeges részlet, hogy alaposan lehűtve használjuk fel a sütésnél. Egy tojást lazán felverek és felöntöm 2,5 dl jéghideg vízzel. Hozzáadok 3 evőkanál rizslisztet, 3 evőkanál finom búzalisztet és könnyedén, épp csak egy kicsit összekeverem. Nem baj, ha csomósnak tűnik. Hűtőszekrénybe teszem. Elkészítem a pirított tésztát, azaz kevés olajon világos barnára pirítom a tésztát, kevés vizet öntök rá, ezt mindig pótolva amíg puha nem lesz (kevergetni nem szabad mert ragacsossá válik). A hagymát cikkekre vágom, megpirítom és a tésztához keverem majd meglocsolom kikkoman szója szósszal. A rákot tisztítom és a láb felöli részen óvatosan, pár helyen picit bevágom. Húzó mozdulattal egyenesre formálom. Odateszem az olajat melegedni, a masszát kiveszem a hűtőből és még 6-8 jégkockával tovább hűtöm. A garnélát lisztezem, belemártom a masszába, majd nagyon forró olajban kis adagokban kisütöm és rácsra szedem.

image_19.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stelazsipolc.blog.hu/api/trackback/id/tr756811231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása