Először a tempura masszát készítem el, mert nagyon lényeges részlet, hogy alaposan lehűtve használjuk fel a sütésnél. Egy tojást lazán felverek és felöntöm 2,5 dl jéghideg vízzel. Hozzáadok 3 evőkanál rizslisztet, 3 evőkanál finom búzalisztet és könnyedén, épp csak egy kicsit összekeverem. Nem baj, ha csomósnak tűnik. Hűtőszekrénybe teszem. Elkészítem a pirított tésztát, azaz kevés olajon világos barnára pirítom a tésztát, kevés vizet öntök rá, ezt mindig pótolva amíg puha nem lesz (kevergetni nem szabad mert ragacsossá válik). A hagymát cikkekre vágom, megpirítom és a tésztához keverem majd meglocsolom kikkoman szója szósszal. A rákot tisztítom és a láb felöli részen óvatosan, pár helyen picit bevágom. Húzó mozdulattal egyenesre formálom. Odateszem az olajat melegedni, a masszát kiveszem a hűtőből és még 6-8 jégkockával tovább hűtöm. A garnélát lisztezem, belemártom a masszába, majd nagyon forró olajban kis adagokban kisütöm és rácsra szedem.