Faszénen sült grillcsirke
2014. október 12. írta: Vizgomb

Faszénen sült grillcsirke

image_12.jpg

Az állat itt nőtt fel a kertemben, lassan és remélhetőleg boldogan, hiszen tápszer nélkül, kukoricán és sok zöldtakarmányon nevelkedett. Bár szeretek a fűszerekkel játszani, ennél az ételnél most csak durva szemű sót használok mert minél jobban szeretném megőrizni a csirke saját ízét.

image_15.jpg

A csirkét forgónyársra fűzöm, faszénen kb. másfél óra alatt piros, ropogósra sütöm. Köretnek tabulét keszítettem, azaz a rengeteg friss, összevágott petrezselyemhez apróra darabolt paradicsomot, hagymát és egy kevés főtt bulgurt keverek, sózom, borsozom majd megöntözöm olívaolajjal és egy fél citrom levével. Fantasztikus gasztroélmény!

image_14.jpg

image_16.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://stelazsipolc.blog.hu/api/trackback/id/tr986784765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stupid 2014.10.14. 11:21:37

Kívül-belül besóztad és ennyi?

Vizgomb 2014.10.14. 12:25:40

@Stupid: Igen, most csak sóztam, de van, hogy rozmaring és kakukkfű ágat teszek a belsejébe.
süti beállítások módosítása